3D-TULOSTUS

Käyttämämme tulostimet ovat materiaalia lisääviä tulostimia ( FDM-tulostustekniikka ). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulostuspää kuumennetaan lämpötilaan, jossa tulostettava materiaali alkaa sulamaan. Tämän jälkeen tulostin alkaa syöttämään materiaalia suuttimelle ja suuttimesta tulostuspedille, jossa materiaali jäähtyy ja kovettuu. Tulostimet tulostavat kappaleet kerros kerrokselta viipalointiohjelmalla määreiteltyjen ohjeiden mukaan ( slicer ).

printer-1455169_1280

MITEN HINTA MÄÄRITTYY?

Käytössämme on yhteensä neljä eri tulostinta joista kaikki käyttävät FDM-tulostustekniikka. Resoluutio ( tulostuksen tarkkuus ) ja tulostusnopeus vaihtelee 3D-tulostimien välillä ja nämä vaikuttavat tulostettavien tuotteiden hintaan materiaalikustannusten ohessa. Mitä nopeammin tulostaminen onnistuu, sitä halvempi hinta tulee olemaan ja päinvastoin. Jos esimerkiksi 200 mikronin ( 0.2mm ) resoluutiolla tulostuksessa kestää 1h, niin 20 mikronin ( 0.02mm ) resoluutiolla siihen menee jo noin 10h

TULOSTETTAVA TIEDOSTO

Tulostettava tiedosto luodaan viipalointiohjelmalla .STL -tiedostosta. Tiedostoa luodessa tulostukselle määritellään useita eri arvoja mitkä muodostuvat tulostettavan kappaleen ja tulostukseen käytetyn materiaalin tarpeista ja ominaisuuksista mm. tulostuksen nopeus, täyttö, lämpötilat. Lopulta viipalointiohjelma luo .gcode tai .x3g -tiedoston, jota tulostimet lukevat ja toimivat sen antamien komentojen mukaan.

HYVÄ TIETÄÄ

3D-tulostimilla pystyy periaatteessa tulostamaan minkä tahansa muotoisia esineitä ja kappaleita, muutama asia on kuitenkin hyvä tiedostaa.

Oikean tulostusmateriaalin valinta vaikuttaa oleellisesti pintojen laatuun, nyrkkisääntönä voi pitää että alle 45 asteen kulmassa tulostetut seinämät ovat laadultaan heikompia kuin suorat seinämät. 3D-tulostimella pystyy tulostamaan myös ilmaan, mutta ns. osittain roikkuvia kerroksia tulee väkisin. Tulostimella voi myös tulostaa tukirakenteita varsinaisen kappaleen ympärille, jotta pinta pystytään pitämään mahdollisimman hyvänä. Tavallisesti tukirakenteet poistetaan tulostuksen jälkeen ja tuote jälkikäsitellään. Tarvittaessa löytyy myös tukimateriaalia mikä hajoaa vedessä, tämä helpottaa tukimateriaalin poistoa sellaisissa paikoissa joihin työkaluilla on mahdotonta päästä käsiksi.

prostetic-1273185_1920
Loading file

Upload Click here to upload or drag and drop your model to the canvas.

The model is too large and has been resized to fit in the printer's build tray. [Hide]

The model is too small and has been upscaled. [Hide]

Warning: The selected printer can not print in full color [Hide]

Warning: obj models with multiple meshes are not yet supported [Hide]


Tiedostolaji:    mm (millimetri)    tuuma
Scale:
%
 
× ×  senttiä

Material Volume: cm3
Box Volume: cm3
Surface Area: cm2
Model Weight: g
Model Dimensions: x x senttiä

Hinta-arvio:

Loading price

NÄIN JÄTÄT TARJOUSPYYNNÖN

LATAA KUVA MALLINNUSOHJELMAAN
Lataa mallisi palvelimelle ja tarkista, että siinä on kaikki kohdallaan

KERRO TUOTTEESTASI JA SEN KÄYTTÖTARKOITUKSISTA
Tämä auttaa meitä valitsemaan tuotteellesi sopivan materiaalin. Voit myös esittää toiveen käytettävästä materiaalista.

JÄTÄ MEILLE YHTEYSTIETOSI
Tämä on tärkeä vaihe voidaksemme vahvistaa tarjouspyyntösi ja tarvittaessa olla yhteydessä sinuun mikäli tarvitsemme lisätietoja.

KYSYTTÄVÄÄ TAI ONGELMIA TARJOUSPYYNNÖN KANSSA?
Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme sinua tarjouspyynnön tekemisessä!

MATERIAALIT

PLA

( polylaktidi ) on yksi yleisimmistä ja suosituimmista tulostusmateriaaleista ABS:n ohessa. PLA on materiaalina kova ja se ei juurikaan jousta. PLA on biohajoava materiaali

ABS

( akryylinitriilibutadieenistyreeni ) on toinen yleinen tulostusmateriaali. ABS:llä on PLA:han verrattuna parempi lämmönsietokyky ja se joustaa enemmän. Tulostaessa se vaatii suuremmat lämpötilat.

PETG

( Amorfinen polyesteri ) tulee hyvänä kolmantena yleisissä tulostusmateriaalessa. PETG on tarkka tulostusmateriaali, joka kestää hyvin rasitusta. PETG:llä on myös RoHS ja Reach hyväksynnät.

IMG_20170814_134157_01.jpg
potentiometrin kehykset

HIILIKUITU

Hiilikuituvahvisteinen tulostusmateriaali. Tämän tulostusmateriaalin käyttökohteet ovat kappaleet miltä vaaditaan todella korkeaa lujuutta.

NYLON

( Polyamide ) Nylon on kestävä sekä joustava tulostusmateriaali ja se soveltuu erinomaisesti mekaanisten osien valmistukseen.

MUUT TULOSTUSMATERIAALIT

Listattuna on vain murto-osa valittavissa olevista tulostusmateriaaleista. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää.

Back to Top